fbpx

Kombinationsterapi (med additiv effekt) mod hårtab hos mænd & kvinder

Speciallæge Ulrik Knap er én af Danmarks førende eksperter i behandling af hårtab og lægefaglig ansvarlig for speciallægeklinikken Alba Hårklinik. Gennem sin ekspertise som hudlæge og store viden om hårtab og hårbundens sygdomme har han udviklet et unikt behandlingsforløb mod hårtab (såkaldt kombinationsterapi), der henvender sig til både kvinder og mænd.

Behandlingsforløbet egner sig til behandling af:

 • Hormonelt hårtab (androgent hårtab) af mild til moderat grad hos mænd og kvinder
 • Hårtab hos kvinder med PCOS (PolyCystisk OvarieSyndrom)
 • Kronisk telogent effluvium samt diffust hårtab
 • Hårtab som følge af graviditet og amning
 • Hårtab som følge af mangeltilstande
 • Udvalgte andre former for hårtab

Diagnosen stilles i forbindelse med din konsultation hos hudlæge Ulrik Knap eller specialuddannet personale. Din konsultation hos os er altid uforpligtende. Det vil sige, at du har mulighed for at overveje, om behandlingen er noget for dig efter endt konsultation.

Forløbet strækker sig over minimum 6 måneder og giver tilfredsstillende resultater hos op mod 70-90% af vores patienter.

Her på siden kan du læse mere om et behandlingsforløb på Alba Hårklinik.

Læs mere her om de hyppigste årsager til hårtab hos kvinder.

Hormonelt hårtab hos kvinde
35-årig kvinde med hormonelt hårtab før og efter 6 måneders kombinationsbehandling.

Behandling

Hvilke behandlinger indgår i forløbet

Det unikke ved et behandlingsforløb på Alba Hårklinik er, at vi anvender behandlinger, der er lægefagligt og videnskabeligt dokumenteret. Det kan vi i modsætning til andre hårklinikker, fordi klinikkens behandlinger er lægeordineret og speciallægen er ansvarlig for behandlingsforløbet.

Ved den mest almindelige form for hårtab, nemlig det hormonelle hårtab, opnås de bedste resultater ved at inddrage to eller flere terapiformer i behandlingsforløbet. 

På Alba Hårklinik kombinerer vi ofte nedenstående behandlinger i et samlet forløb:

 • Hårserum, der får hårrødderne til at vokse og genetablerer blodforsyningen til hårfolliklerne.
 • Lægemidler, der genopretter et mere balanceret hormonelt miljø omkring hårrødderne.
 • Evt. minoxidil som pille (såkaldt oral minoxidil)
 • Mesoterapi behandling, der tilfører vigtige næringsstoffer, antioxidanter og vitaminer til dine hårrødder, så hårene trives.

Det er imidlertid altid dig, der i sidste ende skal træffe den endelige beslutning vedrørende udformningen af dit behandlingsforløb hos os. Vi kan som hårspecialister kun rådgive og vejlede dig i dine valg.

kvinde før og efter behandling af hormonelt hårtab
50-årig kvinde med hormonelt hårtab før og efter 6 måneders kombinationsbehandling.

Hvad er fordelen ved at inkludere flere forskellige behandlingsformer i et samlet forløb?

Fordelen ved kombinationsbehandling er, at det er muligt at stimulere hårrødderne på forskellige måder; Én behandling virker på én måde, en anden behandling virker på en anden måde og en tredje behandling virker på en helt tredje måde. Ved at kombinere de forskellige behandlinger opnås en såkaldt additiv effekt. Det vil sige, at virkningen af de forskellige behandlinger summeres sammen, så chancerne for et godt resultat fremmes alt andet lige sammenlignet med, hvis man kun valgte én af behandlingerne.

Læs om hårets livscyklus her

Hvad indeholder et behandlingsforløb på Alba Hårklinik

Dit behandlingsforløb på speciallægeklinikken Alba Hårklinik begynder altid med en uforpligtende forundersøgelse, hvor der foretages relevant udredning, håranalyse og rådgivning ved speciallæge eller specialuddannet personale.

Beslutter du dig for, at du gerne vil i gang med behandling, kan du umiddelbart komme i gang med dit behandlingsforløb med det samme. Behandlingsforløbet omfatter daglig behandling i hjemmet, månedlige behandling på Alba Hårklinik samt samt halvårlige kontrolbesøg.

Et behandlingsforløb på Alba Hårklinik strækker sig altid som minimum over et halvt år. Det er nemlig tiden, før man tidligst kan vurdere virkningen af behandlingerne. Opnår du gode resultater inden for denne periode, anbefaler vi, at du fortsætter dit behandlingsforløb for at holde effekten ved lige.

Nedenfor kan du se, hvordan et halvt års behandlingsforløb typisk ser ud. Forløbet er sammensat med baggrund i de erfaringer, som speciallæge Ulrik Knap har opnået gennem årene samt videnskabelige undersøgelser.

Kombinationsterapi Behandlingsforloeb Alba Haarklinik

Du kan læse mere om de forskellige behandlingsformer i dropdown-menuen herunder:

Mesoterapi er en behandling, hvor hårbunden behandles med vigtige næringsstoffer, vitaminer, co-faktorer, aminosyrer og antioxidanter, som alle er vigtige for at ’vække’ dine hårrødder, så de kan begynde at producere nyt hår. Behandlingen foregår i lokalbedøvelse. Mesoterapi-ekstraktet injiceres forsigtigt ind omkring hårrødderne med en fin, tynd nål.

Mesoterapi hårtab

Bemærk inden du læser videre, at det altid er dig, der i sidste ende bestemmer behandlingsformen og udformningen af dit behandlingsforløb.

På speciallægeklinikken Alba Hårklinik anvender vi både hårserum, der er specialfremstillet på apotek, samt medicin på pille-form, der er gennemtestet samt godkendt af Lægemiddelstyrelsen til brug i Danmark.

Med ‘hårserum’ skal forstås en væske til daglig påføring af hårbunden, mens der med ‘medicin på pille-form’ skal forstås medicin, som indtages for eksempel i forbindelse med et måltid.

Nogle foretrækker medicinen på pilleform, for eksempel ud fra et praktisk hensyn i en travl hverdag, mens andre foretrækker hårserum til påføring af hårbunden. Kun få oplever bivirkninger til medicin på pilleform.

Én behandling udelukker ikke en anden og i mange tilfælde vælger vi at kombinere de forskellige behandlinger, herunder hårserum samt medicin på pilleform for at opnå den bedste additive effekt.

Målet med medicin mod hårtab vil i reglen både være at få hårrødderne til at vokse, genetablere blodforsyningen til hårfolliklerne samt genoprette et mere balanceret hormonelt miljø omkring hårrødderne.

Medicinen købes særskilt på apoteket i henhold til Apotekerloven.

Bemærk inden du læser videre, at det altid er dig, der i sidste ende bestemmer behandlingsformen og udformningen af dit behandlingsforløb.

På speciallægeklinikken Alba Hårklinik anvender speciallæge Ulrik Knap undertiden også oral minoxidil til sine patienter mhp. at fremme hårvæksten. Denne behandling kræver godkendelse ved sundhedsmyndighederne for at kunne indgå i et kombinationsforløb samt løbende kontrol i klinikken. Imidlertid er oral minoxidil en meget effektiv behandling, som fremmer det endelige resultat. Du kan læse mere om oral minoxidil her.

Medicinen købes særskilt på apoteket i henhold til Apotekerloven.

Vil du høre mere om, hvordan hudlæge Ulrik Knap kan hjælpe dig?

Kontakt klinikken for en konsultation. Har du spørgsmål inden du booker tid eller har du behov for hjælp til tidsbestilling, er du altid velkommen til at henvende dig helt uforpligtende til speciallægeklinikken.

Første konsultation hos hudlægen (speciallæge i hud- og hårsygdomme)

Den indledende konsultation foregår hos speciallæge Ulrik Knap eller specialuddannet personale. I forbindelse med konsultationen optages journal, så vi får indblik i, hvordan dit hårtab har udviklet sig, symptomer fra hårbunden (såsom skæleksem, kløe eller brændende fornemmelse) og om du har andre sygdomme eller tager medicin, der kan have betydning for dit hårtab.

Ved konsultationen foretages en grundig analyse af hårbunden samt hårrødderne med trikoskop. I de fleste tilfælde kan diagnosen stilles ud fra håranalysen, men i få tilfælde må der foretages supplerende vævsanalyse fra hårrødderne samt blodprøver.

Når årsagen til dit hårtab er fundet, lægger vi en individuel plan for din behandling, så du kan komme i gang med behandling af dit hårtab hos os.

Statusbesøg

Det er vigtigt for os, at du oplever positiv effekt af dine behandlinger. Derfor foretager vi løbende vurdering af dine fremskridt. Vurderingen foregår hver 6. måned og første gang efter et halvt års behandling. I forbindelse med hvert statusbesøg foretager vi en ny håranalyse for at vurdere dine hårrødders helbredstilstand og om der er tegn til, at hårene er begyndt at blive kraftigere. 

Det er også i forbindelse med de halvårlige statusbesøg, at vi sammen planlægger det videre behandlingsforløb.

Kombinationsbehandling af hårtab hos mænd og kvinder

Du kan også finde mere om behandlingen under FAQ

Du finder svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål omkring hårtab på klinikkens FAQ

Hvorfor vælge behandling ved speciallægeklinikken Alba Hårklinik?

Du skal vælge speciallægeklinikken Alba Hårklinik, fordi du ønsker høj faglig ekspertise både når det kommer til udredning og behandling af dit hårtab. 

Behandling af hårtab begynder altid med en samtale hos hudlæge Ulrik Knap eller specialuddannet personale. I forbindelse med din konsultation foretages relevant udredning, der bl.a. omfatter håranalyse. Undertiden kan der være behov for supplerende vævsanalyser af hårrødderne samt blodprøver for at stille den endelige diagnose.

Der findes en række myter om hårtab, så det er ofte en god ide at konsultere en fagperson 

Når diagnosen er stillet, lægger vi sammen en grundig plan for din behandling. 

Efter konsultationen hos os vil du:

 • have fået stillet en diagnose 
 • have fået bedre indsigt i, hvorfor du taber håret
 • have fået udarbejdet en individuel behandlingsplan 
 • have aftalt opfølgende behandling og besøg hos os

På Alba Hårklinik har speciallæge Ulrik Knap og specialuddannet personale ekspertisen i hårbundens sygdomme og behandling af hårtab, så du kan være helt tryg ved den faglige anbefaling og behandling, vi giver dig.

Et behandlingsforløb på Alba Hårklinik er udarbejdet af speciallæge Ulrik Knap og bygger på videnskabelige undersøgelser.

Reserver din tid allerede i dag til en uforpligtende konsultation.

Sådan bestiller du tid

Ønsker du at reservere tid til forundersøgelse, kan du nemt og hurtigt booke tid online her.

Har du behov for hjælp til at bestille tid eller spørgsmål før du beslutter dig for at bestille tid, så kan du hente hjælp her.

prp behandling igang

Ønsker du en professionel vurdering?

Hudlæge Ulrik Knap er specialist i behandling af hårtab. 

Ønsker du en professionel vurdering af dit hårtab, begynder det hele med en uforpligtende vurdering.