fbpx

Fjernelse af Heksevorter & andre Gevækster med Laser og andre metoder

Af Ulrik knap, speciallæge, Hudlæge

Som hudlæge har jeg bl.a. specialiseret mig i behandling med laser, tangentiel excision m.fl.. Det er fremragende metoder til skånsomt at fjerne bl.a. heksevorter på næsen og i ansigtet uden brug af skalpel, nål og tråd.

Hvad er heksevorter?

Heksevorter er faste, halvkugleformede gevækster.

De sidder som regel på næsen eller hagen, men de kan også sidde andre steder i ansigtet og på kroppen.

Størrelsen varierer typisk fra 3-9 mm.

Heksevorter kan være brune eller hudfarvede og er godartet.

I videoen nedenfor kan du se et eksempel på, hvordan denne type gevækster nemt fjernes ved brug af laser, som får heksevorten til at fordampe bort. Behandlingen foregår i lokalbedøvelse og dermed helt uden smerter.

Skin tags øjenlåg - før efter behandling - Hudlæge Alba Privatklinik

Vil du høre mere om, hvordan hudlæge Ulrik Knap kan hjælpe dig?

Hudlæge Ulrik Knap er specialist i behandling af hudlidelser med laser. Alle slags gevækster i ansigtet og på kroppen fjernes nemt og skånsomt.

Kontakt klinikken for en behandling eller uforpligtende vurdering.

Fjernelse af heksevorte med laser uden ar - Ulrik Knap

Kan heksevorter fjernes uden at efterlade ar?

Det korte svar er: Ja.

Der findes flere måder at fjerne gevækster på, men mange af metoderne giver efterfølgende tydelige operationsar. Det er uheldigt, når arret sidder i ansigtet.

Det kan helt undgås med MedArt laser samt tangentiel exicion.

Fordelen ved at fjerne gevækster med disse metoder er, at behandlingen ikke efterlader operationsar.

Fjernelse af vorte på næse med laser - Hudlæge Ulrik Knap

Konsultation ved hudlæge

Før din behandling foretager jeg først en grundig undersøgelse af heksevorten vha. dermatoskop. På denne måde sikre jeg mig, at vorten er fredelig og kan fjernes med laser. Kun godartede gevækster kan behandles med laser.

Du må gerne medbringe en ledsager til konsultationen.

Ved behandling af hudsygdomme (vorter, gammelmandsvorter m.fl.) er der ikke fastsat krav om betænkningstid. Det betyder, at behandlingen i reglen kan foretages allerede samme dag som din forundersøgelse. 

Heksevorter kan nemt og skånsomt fjernes med laser læge Ulrik Knap

Behandling

Det er muligt at behandle flere gevækster i samme seance ved behov.

Når diagnosen er stillet, injiceres lidt lokalbedøvelse ind under hver enkel gevækst, der skal behandles, så du ikke mærker noget under selve behandlingen. 

Heksevorter foretrækker jeg at behandle med MedArt laser eller tangentiel excision. Disse metoder er effektive og uden væsentlig risiko for blødning eller ar.

Læs mere om behandling af gevækster samt efterforløb her.

Hvordan er forløbet efter fjernelse af hudforandringer med laser eller tangentiel excision?

Lige efter behandlingen vil du have et helt overfladisk sår svarende til det behandlede område. Såret kan væske lidt de første dage efter behandlingen. Herefter danner der sig en sårskorpe. Sårskorpen skal du endelig lade sidde, indtil den falder af af sig selv efter en uges tid, da sårskorpen fungerer som hudens biologiske plaster.

Sørg for at holde huden ren med helt almindelig sæbevand, som du skyller over såret de første par dage. Det kan gøres i forbindelse med dagligt bad.

Når såret er lægt efter 7-10 dage, vil huden hos de fleste være lidt lyserød i nogle få uger. På dette stadie må du gerne dække huden med makeup.

5/5

Yderst skarp faglighed

Der er jo mange hudlæger i landet, hvorfor så lige vælge Ulrik Knap i Jylland når man bor i Nordsjælland. Fordi hans anmeldelser svarer fuldstændigt til hans kompetencer. Min oplevelse overgik mine forventninger. Yderst skarp faglighed og særdeles empatisk menneskekundskab. De bedste anbf.

Bjarne M.
Laser og æstetisk specialist hårpspecialist læge Ulrik Knap

Sådan booker du tid

Ønsker du at booke tid til forundersøgelse, kan du nemt og hurtigt selv booke tid online her.

Har du behov for hjælp eller ønsker du personlig vejledning har du også mulighed for at kontakte klinikken pr. e-mail her.

Jeg glæder mig til at se dig

Da det for nogle kan være rart at have en at dele oplevelsen med, er du velkommen til at medbringe en ven, veninde eller ægtefælle til konsultationen.

Varmeste hilsner

Hudlæge Ulrik Knap, MD, Speciallæge i dermatologi

Laser og æstetisk specialist hårpspecialist læge Ulrik Knap

Send din besked her og jeg kontakter dig