fbpx
Heksevorter

Fjernelse af Heksevorter, fibromer & andre Gevækster med Laser og småkirurgi uden ar

Af Ulrik knap, speciallæge, Hudlæge

Som hudlæge har jeg bl.a. specialiseret mig i behandling med laser og småkirurgi, herunder tangentiel excision m.fl.. Det er fremragende metoder til skånsomt at fjerne bl.a. heksevorter på næsen og i ansigtet uden brug af nål og tråd og uden at efterlade skæmmende operationsar.

Hvad er heksevorter?

Heksevorter er faste, halvkugleformede gevækster.

De sidder som regel på næsen. Størrelsen varierer typisk fra 3-9 mm.

Heksevorter er hudfarvede og godartet.

Heksevorter
Fibrous papule of the nose (Dermnet)

Vil du høre mere om, hvordan hudlæge Ulrik Knap kan hjælpe dig?

Kontakt klinikken for en konsultation. Har du spørgsmål inden du booker tid eller har du behov for hjælp til tidsbestilling, er du altid velkommen til at henvende dig helt uforpligtende til speciallægeklinikken.

Skin tags øjenlåg - før efter behandling - Hudlæge Alba Privatklinik

Kan heksevorter fjernes uden at efterlade ar?

Det korte svar er: Ja.

Der findes flere måder at fjerne gevækster på, men mange af metoderne giver efterfølgende tydelige operationsar. Det er uheldigt, når arret sidder i ansigtet.

Det kan helt undgås med et mindre kirurgisk indgreb, såkaldt horisontal afskæring samt laser, hvorved heksevorten reduceres i størrelsen og gøres plan.

Fordelen ved at fjerne gevækster med disse metoder er, at behandlingen ikke efterlader operationsar .

Konsultation hos hudlæge

Før din behandling foretager jeg først en grundig undersøgelse af heksevorten vha. dermatoskop. På denne måde sikre jeg mig, at vorten er fredelig og kan fjernes med laser. Kun godartede gevækster kan behandles med laser. Er der tale om hudfarvede, udbulende modermærker, foretages derimod en mindre kirurgisk procedure (f.eks. horisontal afskæring), hvorved væv sikres til analyse. Dette kan foretages, når det udbulende modermærker vurderes at være helt godartet ved undersøgelsen.

Du må gerne medbringe en ledsager til konsultationen.

Ved behandling af hudsygdomme (vorter, gammelmandsvorter m.fl.) er der ikke fastsat krav om betænkningstid. Det betyder, at behandlingen i reglen kan foretages allerede samme dag som din forundersøgelse. 

Heksevorter

Behandling

Det er muligt at behandle flere gevækster i samme seance ved behov.

Når diagnosen er stillet, injiceres lidt lokalbedøvelse ind under hver enkel gevækst, der skal behandles, så du ikke mærker noget under selve behandlingen. 

Heksevorter og fibromer foretrækker jeg at behandle med laser eller tangentiel excision. Disse metoder er effektive og uden væsentlig risiko for blødning eller ar. Er der tale om udbulende hudfarvede modermærker, foretages vævsanalyse på modermærket.

Læs mere om behandling af gevækster samt efterforløb her.

Hvordan er forløbet efter fjernelse af hudforandringer?

Lige efter behandlingen vil du have et helt overfladisk sår svarende til det behandlede område. Såret kan væske lidt de første dage efter behandlingen. Herefter danner der sig en sårskorpe. Sårskorpen skal du endelig lade sidde, indtil den falder af af sig selv efter en uges tid, da sårskorpen fungerer som hudens biologiske plaster.

Sørg for at holde huden ren med helt almindelig sæbevand, som du skyller over såret de første par dage. Det kan gøres i forbindelse med dagligt bad.

Når såret er lægt efter 7-10 dage, vil huden hos de fleste være lidt lyserød i nogle få uger. På dette stadie må du gerne dække huden med makeup.

Heksevorter
5/5

Yderst skarp faglighed

Der er jo mange hudlæger i landet, hvorfor så lige vælge Ulrik Knap i Jylland når man bor i Nordsjælland. Fordi hans anmeldelser svarer fuldstændigt til hans kompetencer. Min oplevelse overgik mine forventninger. Yderst skarp faglighed og særdeles empatisk menneskekundskab. De bedste anbf.

Bjarne M.
minoxidil

Sådan booker du tid

Ønsker du at reservere tid til forundersøgelse, kan du nemt og hurtigt booke tid online her.

Har du behov for hjælp til at bestille tid eller spørgsmål før du beslutter dig for at bestille tid, så kan du hente hjælp her.

Jeg glæder mig til at se dig

Da det for nogle kan være rart at have en at dele oplevelsen med, er du velkommen til at medbringe en ven, veninde eller ægtefælle til konsultationen.

Varmeste hilsner

Heksevorter

Hudlæge Ulrik Knap, MD, Speciallæge i dermatologi

Du kan også finde mere om behandlingen under FAQ

Du finder svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål omkring fjernelse af gevækster på klinikkens FAQ.